top of page

ברוכים הבאים!

גיליון אדר ב' תשע"ט

ולסיום, לכבוד חג הפסח הבא עלינו לטובה, מבקשת לשתף אתכם בקטע מעורר מחשבה שכתב הרב יובל שרלו בנושא: אחריותנו לכדור הארץ.


"בשבועות האחרונים עומדת לאחד ממבחני ההכרעה השאלות האמנם אנו רציניים בדברינו והאמנם האחריות לסביבה הופכת להיות אחד מהיסודות ההלכתיים בהם אנו מתחשבים בבואנו לפסוק הלכה ולנהוג בה.

 

שני עניינים הקשורים בסביבה עומדים במרכז ההכנות לפסח:

ראשון שבהם הוא הכמות הבלתי נתפסת של חומרי ניקוי שאנו משתמשים בהם. מבחינה אסוציאטיבית, קשה לקשור בין המילה "חומרי ניקוי" ובין "זיהום", אך למעשה השימוש בחומרים אלה הוא אחד המזהמים הגדולים ביותר של מקורות המים. הכרעה אמיתית שיש משקל לאחריותנו לעולם שברא ריבונו של עולם היא צמצום משמעותי של שימוש בחומרי ניקוי, שכן כידוע אבק אינו חמץ. לא זו בלבד, אלא בשעה שנראה כעבירה חמורה את העמידה עם צינור פתוח ושטיפת משטחים או מכוניות עם צינור, נדע כי אנו מכוונים את מעשינו יותר מול ריבונו של עולם. 

שני שבהם הוא הכמות העצומה של כלים חד פעמיים שאנו משתמשים בהם. חלק גדול מכלי הפלסטיק ומהניילון כלל אינם מתפרקים, ואנו מערימים על העולם כמויות עצומות של זוהמה שאין לה מענה. גם כאן, ההקפדה בשולחן הסדר על עניינים שונים - למן ההרחקה הקפדנית מחמץ ועד קישוט השולחן ב"כל דכפין" ובמי שאין לו היכן לערוך סדר מכיל - צריכה לצרף אל עצמה את האחריות הגדולה לקיומו של עולמו של הקב"ה".

מאחלים לכולכם חג פסח שמח וכשר!

חשובה אלקיים

מנהלת מרכז פסג"ה

וצוות מרכז פסג"ה לוד

ברוכים הבאים לעיתונט החדש של מרכז פסג"ה לוד!

חשובה אלקיים, מנהלת מרכז פסג"ה לוד

בעיתונט שלפניכם בחרנו לגעת במספר נושאים שהעסיקו אותנו בחודשים האחרונים ובכלל בתחום הפיתוח המקצועי.

 

"עיצוב אוניברסלי ללמידה" (UDL) הנה גישה ללמידה בכיתה ההטרוגנית שתופסת תאוצה בזמן האחרון. רכזות ההשתלבות המשתתפות בקורס המתקיים אצלנו נתבקשו לחשוף את חדרי המורים בבתי הספר שלנו לתפיסה זו ולכן ישנו סיכוי גבוה שהמונח "מצלצל" מוכר. בגיליון זה בחרנו לצייד אתכם במקורות מידע לעיון עצמי ולהרחבת האופקים בנוגע לגישה זו. אני מאחלת לכם כי תפיקו ידע ולמידה מהם וכי תיישמו את עקרונות השיטה בכיתה.

כידוע, זו השנה השנייה שמרכז פסג"ה לוד מוביל במחוז את תכנית "תכנים דיגיטליים בפיתוח המקצועי" (באמצעות הטמעת סביבת "למצוא אוצר") - תכנית המתבססת על הרעיון שהגתה לראשונה גב' חנה חרוסט, המפקחת על הפיתוח המקצועי. התכנית מתפתחת ומתרחבת תדיר בהתאם לצרכים ולתהליכי ההערכה ואנו מזמינים אתכם לקרוא בגיליון זה כיצד גב' שרה ברוך, המדריכה המחוזית לעברית בחמ"ד העלתה יוזמה מעניינת תוך שימוש בסביבת "למצוא אוצר" במסגרות לפיתוח מקצועי שהיא מובילה במחוז, במרכזי הפסג"ה אריאל וראש העין. בהזדמנות זו אבקש להודות למובילות התכנית במחוז: שוש עוז יפת, המתאמת המחוזית לתכנית ולגאולה מידני, רכזת התקשוב במרכז פסג"ה לוד וכן למנהלי מרכזי הפסג"ה ולרכזי התקשוב - על הובלת המפגש המקוון שהתקיים במסגרות  לפ"מ של גב' שרה ברוך. וכמובן איך אפשר שלא- לגב' שרה ברוך על שיתוף פעולה מצמיח ומשמעותי! כן ירבו!

חשוב היה לנו לשתף אתכם בתהליכי ההערכה הפנימיים שערכנו, שהיוו חלק מתנופת ההערכה המחוזית שאנו ערים לה בשנים האחרונות. המטרה העליונה בתהליכים אלו הינה להקשיב לכם, עובדי ההוראה ולתת מענה מיטבי לצורכיכם בתחום הפיתוח המקצועי. על תשובותיכם המעניינות ומאירות העיניים תוכלו לקרוא בכתבה "מקשיבים לעובדי ההוראה".

ואם בהקשבה עסקינן, כולנו כעובדי הוראה מבינים את החשיבות בהקשבה לתלמידינו... ולא בהכרח רק למה שהם אומרים אלא למסרים שהם מעבירים לנו בדרכים מגוונות. תחום הפסיכופדגוגיה נמצא על שולחננו בשגרה ובגיליון זה בחרנו לשתף אתכם 2 כתבות הדנות בנושא זה: "לומדים קצת אחרת" ו"פסיכופדגוגיה".

במסגרת סקירה קצרה של הנעשה במסגרות השונות בפיתוח המקצועי בתשע"ט, כפי שאנו נוהגים לתת במה לעשייה בשדה החינוכי, בגיליון זה בחרנו לשתף אתכם מהנעשה ב- 2 המסגרות: "סגנים שנה א"  ("מן השדה בפסג"ה") וקורס הפיתוח המקצועי הבית ספרי של ביה"ס "זבולון המר" ("מן השדה בבתיה"ס"). בהזדמנות זאת אבקש להודות למנהלת ביה"ס, הגב' איריס נעים, על השיתוף מהנעשה מנקודת ראותה כמנהלת. 

bottom of page