top of page

פיתוח מקצועי בגמישות מרחבית  במוסדות החינוך לשנה"ל תשע"ז

תמי סלמה

 

מרכז פסג"ה לוד שם לו למטרה להביא לשינוי בשיח החינוכי ושיפור בתהליכי ההוראה – למידה של מחנכים, וזאת בעזרת תכנון מערכתי ואישי של פיתוח מקצועי במוסדות החינוך. מנהל בית הספר תכנן מסגרת לפיתוח מקצועי בגמישות פדגוגית אשר תכלול אפשרות בחירה של עו"ה בהתמקצעות בתחומי דעת, במסגרת שתאפשר "לראות את הפרט" או במסגרות נוספות להעשרת ארגז הכלים של עו"ה.

 

כיצד מתקיימת "הגמישות המרחבית" הלכה למעשה?

"גמישות מרחבית" – למידה המתקיימת בשני מרחבים פיזיים: במרחב הבית -ספרי, במרחב מרכז הפסג"ה ובמרחבים וירטואליים משותפים.

למורים הלומדים במסגרת פיתוח מקצועי בגמישות פדגוגית בבית הספר בהיקף של  60 שעות ניתנה אפשרות בחירה לשלב התמקצעות גם בתחום הדעת לצבירה  לגמול. (מורה יוכל ללמוד בהיקף של 39 ש' בבית הספר ו-21 ש' במרכז הפסג"ה).

במרחב למידה במרכז הפסג"ה- המורים יוכלו, בתיאום עם מנהל בית הספר,  לבחור במסגרת בהיקף של 21 ש' במרכז הפסג"ה, ללמוד ולהתמקצע באחד ממקצועות הליבה (עברית, ערבית, מתמטיקה, מדעים ואנגלית) או לבחור ללמוד במסגרת פיתוח מקצועי המאפשרת למורה "לראות את הפרט", כלומר מסגרות שעיקרן מתן מענה לשונות בכיתה ההטרוגנית, ניהול כיתה, תלמידים עם צרכים מיוחדים ותקשורת בינאישית מקדמת למידה או להעשיר את ארגז הכלים של המורה (עיצוב סביבות למידה, כלים דיגיטליים). עקרון היישום בין בתי הספר לפסג"ה מתקיים במפגשי "למדתי ולימדתי".

במרחב הלמידה הבית-ספרי-  מתבסס על מסגרת לפיתוח מקצועי מערכתי תוך התחשבות בצורכי המוסד החינוכי ועו"ה. בתכנית זו מורים לומדים(בהיקף 39 ש')  במסגרות מגוונות (מפגשי מליאה, קהילות לומדות עם מנחה/ מומחה/ רכז/ יועץ או כוחות פנים בית ספריים נוספים). המורים משלבים גם התפתחות בתחומי הדעת במרכז הפסג"ה.

תוצר סופי – המורה יגיש תוצר אחד בבית הספר אשר יתייחס ללמידה במרחב הבית ספרי וישלב מפגשי יישום מהנלמד במרחב הפסג"ה  (מפגשי "למדתי ולימדתי").

מצורף מודל המתאר את תהליך הפיתוח המקצועי בגמישות פדגוגית.

חזרה לעמוד הכתבות

bottom of page