top of page

"שבעים שנות אמנות ישראלית" - 

מקורות חזותיים והצעות לפעילות באמנות "70 שנה למדינה"

 

שוש שגיא, אורית קורן, שבי ערבה, שוש קורן וסמדר גור

* לשימוש לעובדי הוראה ולצרכי הוראה בלבד!

בחמש המצגות שלפניכם תוכלו למצוא לקט של ייצוגים חזותיים בסוגי המדיה השונים (ציור,פיסול צילום, וידאו ארט,קריקטורה, כרזות ועוד) בהלימה לנושא השנתי המרכז תשע"ח. הקטגוריות המוצעות יוצרות מיפוי של הסוגיות בהן עוסקת האמנות הישראלית, תוך בחינת שאלת הישראליות של האמנות שנוצרת כאן. בבואנו ללקט את החומרים עלו שאלות כמו: מהי אמנות ישראלית? מהם מאפייניה? האם זו אמנות בעלת זהות מקומית מובחנת, עברית, והיא נבחנת רק בהקשר של זמן ומקום? מהי השפעתה של הגלובליות על האמנות הישראלית ובאיזה אופן היא מגדירה אותה? אילו תהליכים ושינויים עברה הזהות הישראלית ואיך זה משתקף ביצירות האמנות?

בתהליך העבודה עלו נושאים ותתי נושאים שונים המייצגים את ההוויה הישראלית כמו: בית, מקום, משפחה, רב תרבותיות, הגירה, עלייה, החלום הציוני, סמלים, יהדות וישראליות, מתח בין מזרח ומערב, פרטי וציבורי, מרכז ושוליים, מקומיות וגלובליות. בחרנו להציג גם נושאים המהווים נדבך חשוב בעיצוב התודעה הישראלית ומבטאים ניסיון להגדיר זהות משמעות ושייכות כמו: מפה, גבול, דיוקן, הצבר, זכרון, שייכות מול זרות, קולקטיביזם לצד אינדיבידואליזם.

סיפורה של האמנות הנוצרת כאן בהקשר לכל הנושאים המוצעים, נע בין סיפורם האישי של האמנים והאמנות שלהם, בין מקומות, סגנונות ותקופות שונות בהיסטוריה המקומית. החומרים אינם מוצגים באופן כרונולוגי אלא תימטי, ומתמקדים בשנים מקום המדינה ועד ימינו.(1948-2017)

לכל נושא צרפנו מבחר פעילויות בהלימה לתכנים. למורה לאמנות אנו ממליצות להשתמש בחומרי ההוראה/למידה באופן מושכל, כדי לעורר לשיח, פרשנות ובקורת.

ניתן לעסוק בנושאים המוצגים במהלך כל השנה, אפשר לבחור בנושא אחד בלבד, ניתן לערוך הצלבות בין הנושאים ולעבוד באופן אינטגרטיבי המחבר בין אמנות לתחומי דעת נוספים כמו ספרות, היסטוריה, גיאוגרפיה, מדעים. רצוי וכדאי לערוך השוואות בין הדימויים השונים ובכך לעורר דיון בעזרת מושגי מפתח מנוגדים כמו: נייד-קבוע, קרוב-רחוק, מציאותי-דמיוני, פנים-חוץ, נפוח-שטוח, מונוכרום-פוליכרום ועוד.

חלק א

חלק ב

חלק ג

חלק ד

חלק ה

חזרה לעמוד הכתבות

bottom of page