top of page

המשוב כמקדם למידה, קרבה ואכפתיות

גמישות פדגוגית בביה"ס "גני אביב" לוד

 

שירי אלון

 

 

השנה, בביה"ס גני אביב בחרנו לחבור לכוחות הפנימיים הקיימים, להעצים ולטפח את הסמכות המורית ובכך להעלות את מדדי הקרבה והאכפתיות בין מורים לתלמידים, כחלק מתהליך מתמשך לחיזוק האקלים המיטבי בביה"ס. הפיתוח המקצועי היה בנושא: "המשוב כמקדם למידה קרבה ואכפתיות בגמישות פדגוגית" (60 שעות). 

 

הגמישות הפדגוגית תורמת רבות להעמקת תהליך הלמידה של הצוות. קיים מענה פרטני מותאם לצרכים השונים של כל מורה לפי תחומי עניין ומסוגלות אישית. דברים מתבצעים הלכה למעשה ומלווים בהדרכה אינטנסיבית וקיימת זמינות של היועצות באופן שוטף ועקבי. מתאפשרת למידת עמיתים ולמידה בשדה באופן מיטבי. המורות שממשבות את התהליך מדווחות שהלמידה מכוחות פנימיים בביה"ס היא אפקטיבית ויעילה במיוחד.

 

לאחר סדרת מפגשים במליאה ובצוותים, אנו נמצאים בשיאו של תהליך למידה.

זיהינו, ניתחנו ויישמנו עקרונות ומאפיינים מסייעים לניהול שיח משמעותי/ משוב מקדם בשלושה מרחבים: המרחב האישי, המרחב הכיתתי והמרחב הבינאישי, המשולש מורה-הורה-תלמיד.

 

במרחב האישי - למדנו על עצמנו כמקבלים ומעבירים משוב ומה חשוב לנו כדי להצליח לשמור על קור רוח ורציונל ולא לאבד שליטה.

 

במרחב הכיתתי- התקיימה למידת עמיתים ומשובים, בשיעורים מקצועיים ושיעורי כישורי חיים בהקשר של שיח רגשי מקדם למידה. המורות שצפו בהן הרגישו מועצמות ומלאות תובנות וכך גם המורות שממשבות זכו להכיר קונספט אחר לניהול משוב שלא דומה לתהליך הערכה שהן מכירות.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

במרחב הבינאישי הכולל את המשולש: הורה, מורה, תלמיד - ביה"ס בחר לקיים יום הורים אחר- יום הורים דיאלוגי שמטרתו לשתף את התלמיד בהערכה המעצבת ובלקיחת אחריות על תפקודו כתלמיד. המורה והתלמיד ינהלו דיאלוג מטרים המאפשר שיח משמעותי שבו התלמיד מזהה את נקודות החוזק ונקודות לשיפור וידונו על הסכמות והפערים שביניהם.

ביום ההורים, המורה והתלמיד יציגו בפני ההורים את התובנות וההחלטות המשותפות שהתקבלו וינהלו עמם שיח פתוח.

 

 

 

חזרה לעמוד הכתבות

bottom of page